SEECEL CENTAR / Zagreb / 2013.

 

 

 

SEECEL centar Zagreb

Mjesto: Zagreb
Vrsta: natječaj / 3. nagrada
Autor: Radionica arhitekture

Projektni tim: Fani Frković, Vedrana Ivanda, Domagoj Ivanović, Iva Pejić, Ana Rako, Goran Rako, Josip Sabolić 

Projektirano: 2013.

Površina: 14.400 m2

 

Arhitektonsku kompoziciju zgrade SEECEL-a čini četiri elementa. Park, škola, uredi i hotel.
Prije svega želimo da parcela postane park na maksimalno mogućoj površini. Kako bi to bilo moguće u prizemlju je samo škola s holom i dvoranom, dok se uredi i hotel projektiraju na etažama iznad učionica.

Važniji i veći dio škole je u prizemlju. Ulazi su iz smjera autobusne i tramvajske postaje, dakle s Dubrovačke avenije, te sa suprotne strane, s ulice na koju se dolazi automobilom ili taksijem. Ulazi su natkriveni velikom nadstrešnicom ureda.

U prizemlju, središnje mjesto je hol iz kojeg se osim u školske prostore ulazi u dvoranu te na stubišta i dizala koja nas vode u urede i hotel. Na katu škole su prostori koji traže više koncentracije za učenje. Tu je i restoran, podjednako povezan sa školom i hotelom. Uredi iznad škole svojevrsna su kombinacija ćelijskog dvotrakta i „landscape-a“, te njihovih međusobnih prožimanja. Hotel je neboder. Recepcija je u prizemlju, ofis i restoran su na prvom katu, a sve etaže iznad toga su stambene.